Op zaterdag 16 maart organiseerden we in de Breugelhoeve in Nijlen een theorie-avond over de training van het dressuurpaard. Gastspreker was de gerenommeerde internationale dressuurtrainer Jan Nivelle. We nodigden al onze klanten en dressuurvrienden uit en maakten er een gezellige maar bovenal ook leerrijke avond van.
Jan liet ons kennis maken met de verschillende scholen in de dressuur. Hij sprak over de Duitse manier van trainen en het Skala der Ausbilding, nam vervolgens de Franse school onder de loep en sloot af met de inzichten van de Australische paardentrainer en gedragswetenschapper Andrew McLean. Zijn kernboodschap was: neem nooit zomaar één trainingsmethode aan als zijnde de waarheid maar combineer verschillende inzichten tot jouw eigen trainingsmethode. Houd het daarbij zo simpel mogelijk voor je paard. Gebruik geen overdaad aan hulpen, maar combineer eenvoudige signalen die je paard begrijpt.

Aan deze leerrijke avond breien we hopelijk snel een vervolg. We bekijken de mogelijkheden om hieraan ook een praktisch luik toe te voegen en enkele ruiters onder begeleiding van Jan aan het werk te zien. To be continued! 
johan hens
12/15/2014 02:33:17 am

kunt U mij zeggen of jan Nivelle een boek of meerdere heeft gepubliceerd in het NEDERLANDS, zo ja graag de titels

dank bij voorbaat

johan Hens

ReplyLeave a Reply.