Na negen jaar geen wedstrijden meer gereden te hebben, haalde Gudrun op 4 mei haar wedstrijdplunje weer uit de kast. Samen met haar nieuwe troef QC Don't Worry Be Happy - in de stalgangen ook wel Happy genoemd - trok ze naar manege De Kraal in Zandhoven voor de wedstrijd voor 4-jarige dressuurpaarden. Lees meer.
Happy is eigendom van Patrick d'Eer en de QC Stables in Sint-Niklaas. Thais Verhulst, stalruiter bij QC, maakte hem zadelmak. Sinds enkele maanden staat hij bij Gudrun in training.

Gudrun kan gerust van een geslaagde comeback spreken. Met 76% eindigde ze op een knappe vierde plaats. De commentaren van de jury waren lovend. "Happy is gehoorzaam paard met een mooie bewegingsafloop in draf. Zijn stap is zeer tactmatig en ruim". Hierop scoorde het duo dan ook 8.4 punten. Voor rittigkeit ontving de combinatie 7.8 punten.
Foto
Gudrun zelf blikt tevreden terug: "Happy was van bij het begin heel ontspannen. Zowel tijdens het losrijden als in de wedstrijdring was hij super braaf. Hij liet zich niet afleiden en daardoor kon ik hem heel gemakkelijk rondsturen."


Nu de kop er af is, heeft Gudrun de smaak weer helemaal te pakken. Na Zandhoven startte ze Happy ook in Schilde. Hier haalde ze wederom 76%, wat goed was voor een 7e plek.

Meer info: www.qcstables.com
Foto's met dank aan Jasmin Dammeyer.
Leave a Reply.